Skader eller uheld i lejet bil – hvad gør man?

På de danske veje sker der hvert eneste år flere tusind ulykker i trafikken. Skader og uheld i trafikken er aldrig sjovt, og er uheldet ude, er det altid personernes ve og vel, der er i højsædet. Der er dog nogle elementer, som du skal sørge for at have styr på i forbindelse med trafikuheld. Og det gælder især, hvis uheldet sker i en bil, som du har lejet eller leaset.

For hvad gør man lige, hvis man har haft en ulykke eller på anden måde forårsaget skader på en leaset bil? Det er det spørgsmål, vi i dette blogindlæg vil gennemgå. Er der tale om personskade i forbindelse med uheldet, skal du selvfølgelig ringe til 112 med det samme. Den gyldne regel, som vi allerede nu kan afsløre, er, at du altid kan og bør ringe til os på tlf. 42 21 04 23, hvis bilen er lejet hos os. Så skal vi nok hjælpe dig på rette vej, når fokus rettes på skader på en leaset bil.

Få alle tænkelige informationer
Dette punkt er den mest almindelige regel ved ulykker i trafikken. Sørg altid for at få så meget dokumentation som muligt fra de øvrige involverede parter. Navn, forsikringsoplysninger, registreringsnummer og kontaktoplysninger som minimum. På den måde værner du dig imod, at du kommer til at stå med problemet alene.

Du kan derudover med fordel anskaffe dig lidt ekstra information, så episoden bliver veldokumenteret. Det kan eksempelvis være hastighed, tidspunkt, dato og eventuelle forhold, der spillede ind i uheldet. Var der for eksempel spejlglat på grund af is? Eller var et kraftigt vindstød med til at skabe ubalance i bilen?

Vi anbefaler altid, at du får samlet så meget information sammen som muligt. Tag fx billeder af alle skader på bilen. På den måde giver du alle parter et så godt overblik over situationen som muligt. Dermed bliver chancen for misforståelser og efterfølgende konflikter mindsket gevaldigt.

Hvis bilen går i stykker
Problemer på vejene kan også være uden menneskelig indblanding. Mekaniske problemer kan man aldrig skærme sig helt imod, og hvad skal du så gøre i så fald?

Det ene, du kan gøre, er at ringe til os på 42 21 04 23. Har du minileaset bilen, er der faktisk også vejhjælp inkluderet i prisen, men det er ikke noget, du betaler os ekstra for. Alle vores biler er nemlig via bilernes importører omfattet af vejhjælp. Vi benytter os af mange modeller fra Ford og Nissan, og til dem er numrene, du skal kontakte, som følger:

Ford: +45 43 68 20 00
Nissan: +45 70 14 01 47

Rammes du af et mekanisk uheld på bilen, så den ikke kan køre længere, skal du altså kort sagt kontakte bilmærket for vejhjælp. Alternativt kan du naturligvis benytte dig af Falck.

Hærværk eller tyveri?
Problemer på bilfronten behøver ikke at skyldes menneskelige eller mekaniske fejl. De kan også skyldes nogle tosser, der beslutter sig for at lave hærværk på bilen. I det tilfælde er det politiet, du skal kontakte først og fremmest. Hærværk kan både være en irriterende ridse fra en nøgle og af mere omfattende karakter. Uanset hvad er det ikke dig, der står til ansvar for hærværk.

Når du har kontaktet politiet, beder vi dig om at ringe til os, så vi kender til situationen.

Vi står altid til rådighed ved uheld
Vi hjælper dig gerne, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal håndtere en situation, uagtet om det er et trafikuheld, mekanisk problem, hærværk eller tyveri. Derfor beder vi dig altid ringe til os, hvis du oplever problemer af den ene eller anden art. Vores telefonnummer er 42 21 04 23.

Vi har været igennem hele møllen før, så vi ved, hvad der skal gøres i alle situationer. Som en ekstra service hjælper vi dig også gerne med at lave en skadesanmeldelse til forsikringen.

2017-12-12T09:58:53+00:00