Oversigt: Hvorfor vælge minileasing?

Skal du bare bruge en bil lige nu og her uden de mange overvejelser, der normalt fører med enten bilkøb eller privatleasing? Så er minileasing en mulighed, du bør undersøge.

Kort sagt er minileasing et kortsigtet billeje, hvor du betaler en fast månedlige ydelse, indtil du ikke længere skal bruge bilen. Det smarte ved minileasing er nemlig, at du ikke er bundet op for en lang tidsperiode – nej, du afleverer den blot tilbage, når du er færdig med at bruge den.

Ovenstående er den helt korte version af minileasing, som også kan kaldes månedsleje. Minileasing er dog en meget fleksibel form for billeje, og vi vil derfor gennemgå begrebet minileasing nærmere i resten af dette blogindlæg. Sidder du med nogle spørgsmål undervejs, er du meget velkommen til at kontakte os med dem på tlf. 42 21 04 23.

Hvad indeholder minileasing?

Vælger du at minilease din næste bil, er der nogle elementer af leasingaftalen, der er gode at kende til. Det første er den månedlige ydelse. Størrelsen på den varierer alt efter, hvilken bil du vælger, og hvor meget ekstraudstyr du vil have med.

Den månedlige ydelse indeholder et antal kilometer kørsel, der hos os som standard er på 1.500 km. Det betyder, at du må køre bilen i op til 1.500 km om måneden. Overskrider du den grænse, koster det 2,50 kr. pr. km, så du er ikke nødvendigvis begrænset til kun at køre 1.500 km. Antallet af km om måneden kan justeres, så det passer bedre til dine behov, men mere om det senere.

Derudover medfølger der en basisforsikring, som kan opjusteres, hvis du ønsker dette. Hos os er der en chauffør med i prisen, men der kan godt tilføjes flere chauffører til aftalen.

Er minileasing noget for dig?

At have en bil er en nødvendighed for stort set alle voksne mennesker. Hvilken bil og hvordan den skal finansieres og anskaffes kan dog variere en del. Bilkøb er den traditionelle løsning, men det er også en løsning, der kan blive dyr, hvis dine bilbehov ændrer sig indenfor den nærmeste fremtid på grund af bilens værditab ved et eventuelt hurtigt salg. Dertil kommer muligheden for ubehagelige overraskelser, hvis bilen går i stykker. For regningen hos mekanikeren kan hurtigt løbe op.

I de senere år er privatleasing vokset i popularitet herhjemme, og det er også en smart løsning i mange tilfælde. Privatleasing er kort sagt en aftale om billeje for en forudbestemt tid og til en fast månedlig ydelse. Når leasingperioden er ovre, afleveres bilen tilbage. Eventuelle fejl på bilen undervejs i leasingperioden slipper du som leasingtager for at bekymre dig om som følge af den service- og reparationsaftale, der typisk er inkluderet.

Og så er der minileasing. Minileasing er den bedste løsning for dig, hvis du ikke er helt sikker på din bilsituation i den nærmeste fremtid. Måske du skal prøve et nyt job af i et nyt sted i landet, eller du skal pendle frem og tilbage i nogle måneder. For med minileasing er der ikke en månedsbegrænsning på dit billeje.

Du leaser den bil, som passer til dit behov, til en fast månedlig ydelse, og når du så ikke har brug for din leasede bil, afleverer du den igen. Aftalen fornyes automatisk hver 30. dag, så du skal ikke bruge meget tid på det praktiske. Hvis du afleverer bilen tidligt på måneden, får du pengene for den resterende del af måneden tilbage. Fleksibilitet er nemlig minileasings største fordel, hvilket dette blot er et eksempel på.

En fleksibel aftale

Udover at du får dine penge tilbage for resten af måneden, hvis du afleverer bilen før tid, er der flere andre punkter, hvor fleksibilitet skinner igennem minileasing. For det første er der ingen binding på minileasing. Det betyder, at hvis du får mere klarhed i din bilmæssige fremtid, kan du afbryde dit billeje og enten investere i en længere privatleasingaftale eller måske købe en bil.

Selve minileasingaftalen kan også justeres, så den passer lige til dine ønsker. Du kan eksempelvis få flere kilometers kørsel tilføjet, hvis du ved, at de 1.500 km, der er standard, ikke kommer til at række. Her hos Kjærgaarden Leasing koster det 500 kr. ekstra om måneden pr. 500 km ekstra kørsel.

Også forsikring, antallet af chauffører og mængden af ekstraudstyr kan justeres, så det passer til dig. Det kunne eksempelvis være automatgear, GPS eller lignende.

Hvilke biler kan jeg minilease?

Vores behov for biler kan hurtigt ændre sig gennem vores voksne liv. I visse perioder er det bedst at have en mindre, byvenlig bil, mens der på et tidspunkt skal være plads til barnevogn og ekstra familiemedlemmer. Tingene kan hurtigt ændre sig, hvorfor minileasing er smart, hvis der pludselig sker omvæltninger i dit liv.

Du kan nemlig vælge mellem mange forskellige biler, når du minileaser. Det betyder, at du hurtigt kan anskaffe dig noget mere plads bagi eller en mere behagelig bil til langdistancekørsel.

Vi har selv tre klasser – stor bil, mellemklasse eller minibil. Det er ikke muligt selv at vælge den præcise model, men bilerne i de forskellige klasser er alle tæt beslægtede.

2017-04-12T07:36:52+00:00