Leasing-tjekliste: Er din forsikring i orden?

En ting, der altid skal være styr på, hvad enten du leaser eller køber bil, er dine forsikringer. Er du ikke forsikret ordentligt, kan du komme til at hænge på nogle store udgifter, hvis uheldet er ude i løbet af leasingperioden, hvorfor det er vigtigt, at du har helt styr på dine forsikringer.

Hos Kjærgaarden Leasing har vi to forskellige forsikringspakker til billeasing. I dette blogindlæg vil vi gennemgå dem og redegøre for de punkter, du skal være opmærksom på, når du leaser. Der følger altid en standardforsikring med ved billeasing hos os, men vil du være helt på den sikre side og undgå selvrisiko, bør du kigge nærmere på en Plus+ forsikring. Læs selv med herunder og vurder, hvad der er bedst for dig.

Basisforsikring med selvrisiko
Som leasingudbyder ville det både være dumt og uansvarligt at tilbyde leasing uden forsikring. Derfor følger der altid en basisforsikring med fra vores side, når du leaser bil hos os. Basisforsikringen dækker langt de fleste af de problemer, du kan støde på i trafikken. Den indeholder blandt andet en kaskoforsikring, som gælder skader i forbindelse med uheld, så du ikke skal hæfte for et stort beløb på grund af skader.

Med til basisforsikringen følger en selvrisiko på 5.000, som du kan undgå ved at vælge Plus+ forsikringen. Egne skader som for eksempel en bule efter at have bakket ind i et skilt dækkes dog ikke af basisforsikringen. Det gør stenslag heller ikke.

Trafikulykker er ikke det eneste negative, du kan komme ud for med din leasede bil. Biltyveri er heldigvis sjældent i Danmark, men af den grund skal en tyveriforsikring ikke negligeres. Derfor er tyveriforsikring også vigtig at have styr på, når du leaser. Ved basisforsikringen er der også en selvrisiko på 5.000 ved tyveri.

Plus+ forsikring der dækker alt
Den anden mulighed, vi tilbyder vores kunder, er en Plus+ forsikring. Med Plus+ forsikringen medfølger der ikke en selvrisiko, så du på den måde slipper helt for at betale ekstra, hvis uheldet er ude i leasingperioden.

Kaskoforsikringen er her også udvidet lidt ekstra, så den også dækker de småskader, du kan komme til at lave på bilen i løbet af leasingperioden. Her er du også dækket for eksempelvis stenslag, som kan være yderst irriterende, da man ikke kan gøre ret meget for at undgå dem.

Man skal dog være obs på, at der stadig er enkelte undtagelser, selv med en Plus+ forsikring. Dette gælder fx bortkomst af bilnøgle, forkert påfyldning af brændstof, rygning i bilen samt skader opstået ved beviselig uansvarlighed. Men alle almindelige skader er 100% dækket af din Plus+ forsikring.

Hvad skal du forsikres imod?
Ansvarsforsikring er et minimum ifølge dansk lovgivning. Ansvarsforsikringen sørger for, at den skade, du påfører andre, bliver dækket, hvis du er med i et trafikuheld. Kaskoforsikringen dækker derudover også skaderne på din egen bil, hvorfor vi har denne med i vores forsikringspakker. Derudover skal du have helt styr på forsikringssituationen ved tyveri, dæk og mekaniske problemer som minimum.

Der er også nogle faktorer, der kan betyde, at forsikringen frafalder. Er du påvirket af alkohol eller stoffer undervejs i leasingperioden, frafalder al forsikring fra vores side. Det er helt uacceptabelt at køre under påvirkning af alkohol eller stoffer, hvorfor vi ikke på nogen måde tager ansvar for dette.

Derudover gælder forsikringen ikke, hvis du har husdyr inde i bilen eller ryger i den. Eventuelle gener på baggrund af dette vil være for egen regning at udbedre.

Skader kan også forekomme på baggrund af bilens kørsel. En ødelagt kobling som følge af for hård slid under kørslen dækkes for eksempel ikke af forsikringen. Det samme gælder bortkomst af bilnøgle. Men af alle disse er påvirkning af alkohol eller stoffer uden tvivl de værste. Det accepterer vi ganske enkelt ikke.

Skal andre end dig selv køre bilen i leasingperioden, er det vigtigt, at du får angivet, at der skal være flere chauffører, når du indgår aftalen. Sker der en ulykke, eller bliver der på anden vis forårsaget skade på bilen, mens en chauffør, der ikke er angivet, kører bilen, dækker forsikringen ikke længere. Det koster 250 kr. at tilføje endnu en chauffør til leasingaftalen.

Vi har styr på forsikringen – så ring til os
Som vi redegjorde for i starten, er det meget vigtigt, at du er helt sikker på dine forsikringer, når du leaser en bil. Derfor skal du være velkommen til at kontakte os forud for leasing, hvis du brænder inde med nogle spørgsmål til forsikring. Måske du allerede har en forsikring, der dækker?

Giv os et kald på tlf. 42 21 04 23. Så kan vi i fællesskab sørge for, at du har helt styr på dine forsikringer.

2018-06-12T12:47:41+00:00