Forskellen på minileasing og privatleasing

Privatleasing, minileasing, flexleasing, splitleasing, bilkøb, korttidsleje… Når man er på bilmarkedet, så er der i dag rigtigt meget at vælge imellem. Og det er nemt at blive forvirret. Hvis du for få år tilbage skulle have dig en bil, var der kun en vej. Du skulle ud at købe dig en ny. Sådan er det ikke længere. I dag kan du både privatlease, minilease, flexlease og meget andet, hvis du vil have ny bil. Det kan dog være svært at adskille særligt minileasing og privatleasing fra hinanden. Men det vil vi hjælpe med i dette blogindlæg. Læs selv her!

Hvad er privatleasing?
Privatleasing kan beskrives som et slags bilkøb med tidsbegrænsning. Ved privatleasing er der nemlig en løbetid på bilen, når du indgår aftalen. Den vil typisk være på ca. 36 måneder. Det betyder, at bilen er din, indtil aftalen udløber. I leasingperioden betaler du en fast månedlig ydelse, hvilket vil sige, at du kender til dine udgifter til bilen.

En stor fordel ved privatleasing er, at der typisk er en service- og reparationsaftale med. Den betyder, at du ikke skal spekulere på, om der opstår mekaniske problemer i leasingperioden. Dem tager leasingudbyderen sig nemlig af. Med i prisen er der et antal kilometers årlig kørsel, som du skal holde dig inden for. Ellers skal du betale et ekstra beløb.

Privatleasing er for dig, som gerne vil have styr på din bilsituation i den nærmeste fremtid. Det negative ved privatleasing kan være, at du er låst fast til bilen, indtil leasingperioden udløber.

Hvad er minileasing?
Minileasing minder på flere punkter om privatleasing. Derfor forstår vi udmærket, hvis der er forvirring mellem de to. Ved minileasing lejer du også en bil for en forudbestemt månedlig ydelse. Men hvor du ved privatleasing er bundet for en hel leasingperiode, kan du ved minileasing afbryde aftalen når som helst.

Minileasing gælder kun for 30 dage ad gangen, og aftalen fornyes automatisk, når 30 dage er passeret. Skal du ikke bruge bilen længere, skal du returnere den til udbyderen. Og hvis det fx er på dag 10, får du pengene refunderet for de resterende 20 dage.

Også her er der en begrænsning på det kørte antal kilometer om måneden. Men det kan også justeres, så det passer til dit behov. Der er naturligvis også service- og reparationsaftale med, når du minileaser.

Og for hvem giver det så mening at vælge minileasing frem for privatleasing?
Minileasing er for dig, som skal bruge en bil nu og her, men som ikke er klar til at investere i bil for mere end et år frem. Det kan være på grund af, at pendlerlivet skal prøves af, eller at der sker noget, som betyder, at behovet for at have en bil pludselig ændrer sig.

Så hvor ligger forskellen?
Og så er vi kommet til det, det hele handler om. Forskellen på privatleasing og minileasing.

I bund og grund er den store forskel, at du med minileasing altid kan aflevere bilen, når du ikke længere har brug for den. Privatleasing er altså en mere langsigtet løsning, da du binder dig til bilen i et bestemt antal måneder. Ud fra den betragtning lyder minileasing måske som det eneste oplagte valg, men der er også nogle fordele ved at vælge privatleasing.

Fordelene er, at prisen typisk vil være lidt lavere, og at du har fuld service og reparation af bilen dækket i leasingperioden. Dertil har du helt styr på din bilsituation, så længe leasingaftalen er i kraft.

Fordelene ved minileasing er derimod, at du har stor frihed, og at du altid er sikker på at have en bil, der passer til dine nuværende behov. For man ved aldrig, hvad der kan ske. I nogle måneder er det bedst at have en lille bil, men hvis der skal køres mange kilometer i en længere periode, vil en lidt større bil være et bedre valg.

Minileasing til den korte bane, privatleasing til den lange
Skåret over en kam kan vi sige, at minileasing er det smarte valg, hvis du skal have den rette bil for dig på den korte bane, mens privatleasing eller et traditionelt bilkøb giver bedre mening, hvis du har helt styr på, hvad du skal bruge din bil til i det næste lange stykke tid.

Har du yderligere spørgsmål til minileasing, privatleasing eller andet vedrørende din bil, er du altid velkommen til at kontakte os hos Nem-billeje.dk. Det kan du gøre ved at skrive til kkj@nembilleje.dk eller ved at ringe til tlf. 27 74 81 14. Skal du have fat i en bil på kort varsel, er du også meget velkommen til at tage fat i os. Vi hjælper dig gerne i gang med at lease din næste bil.

2017-06-14T07:19:43+00:00